Megtekintés
Megtekintés
Megtekintés
Léder László

Léder László

Érdekel

Pszichológus, szervezet- és vezetőfejlesztő, coach, tréner, az Apa Akadémia létrehozója.

Léder László Pro Familiis díjas pszichológus, író, a Csendes Apa-forradalom című könyv szerzője, két kislány édesapja. 2017-ben alapította meg az Apa Akadémiát a modern apaszerep iránt érdeklődők (nemcsak az édesapák!) fórumaként.

Léder László 1994-ben pszichológusként diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 1998-2000 között az Egészségügyi Minisztérium szakértőjeként dolgozott, az Egészségfejlesztési Kutató Intézet alapító tagja, a MEDINFO főigazgató-helyettese, 2000-2002 között az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatói tanácsadója. Ezt követően két éven át a Semmelweis Egyetem, Rektori Hivatal központi PR és Marketing részlegének alapítója és vezetője.

1996 óta a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet és a Menedzserképző Intézet oktatója és tanácsadója. Pszichológia, orvosi kommunikáció, illetve egészségügyi PR, marketing és vezetési ismereteket oktat angol, német és magyar nyelven. 1996 óta dolgozik trénerként, coach-ként és szervezetfejlesztési szakértőként az egyetemi, közigazgatási és for-profit szféra meghatározó területein, Magyarországon és külföldön.

Közép- és felsővezetőknek, illetve a munkatársaknak szóló előadásaival célja elősegíteni a hazai vállalatvezetési kultúra európai nívóra emelését és fejleszteni a modern apaság hazai szemléletét és társadalmi feltételeit.

MI JELLEMZI A JÓ VEZETŐKET?

Stabilitás, értő figyelem, személyes jelenlét és elérhetőség
Léder László kisebb és nagyobb munkahelyi csapatok vezetőinek arra ad gyakorlatias javaslatokat, hogyan váljanak még jobb, azaz eredményesebb és – nem mellesleg – kedvelt vezetővé. Színes példákkal alátámasztott előadásában Léder László a jó vezetők öt ismertetőjegyét mutatja be: a titok nem vezetéstechnikai „trükkökben” rejlik, hanem az érett és nyitott személyiségben. A vezetői szerepet tudatosan vállaló, érzelmileg stabil, a munkatársakra odafigyelő és csak utána reagáló, köztük személyesen jelenlévő és megközelíthető, elérhető „főnök” tud együttműködést kialakítani, maga mellé valódi, „jól húzó” csapatot építeni.

Léder László előadása olyan közép- és felsővezetőknek szól, akik nem gyors, ámde sokszor felületes technikákat kívánnak elsajátítani, hanem hosszú távra szóló, jól megalapozott szemléletet és tudást.
#jó vezető #vezetőfejlesztés #csapatépítés

APÁK A MUNKAHELYEN I.

Mit tehetnek a vállalatok, hogy kiegyensúlyozott és motivált munkavállalóik legyenek?
A munkahelyeken – vezetőként és beosztottként – nők és férfiak, sokszor anyák és apák dolgoznak. Ma már kevesen kérdőjelezik meg, hogy a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése a vállalatok társadalmi felelőssége is, és hogy az egyensúly a vállalatok szempontjából is előnyös: elősegíti a hosszú távú elköteleződést és így a tudás megtartását. A gyakorlatban azonban ez nem mindig tükröződik, hajlamosak vagyunk például elfeledkezni arról, hogy szülővé válva a férfiaknak is megszaporodnak a feladataik, és a céljaikban is változások következnek be.

Léder László, az Apa Akadémia megálmodója előadásában a menedzserek és a HR-vezetők számára – az apaság modern szemléletébe ágyazva és példákkal illusztrálva – ismertet az apákat támogató, a gyakorlatban is jól működő eszközöket. Segítségükkel könnyebben megőrizhető a szülők testi-lelki egészsége, a gyermekek harmonikusabb környezetben növekedhetnek és megelőzhető az apák kiégése és teljesítményük romlása.
# társadalmi felelősség #apaság #munka-magánélet egyensúly

APÁK A MUNKAHELYEN II.

Két szerep harmóniában
Léder László, az Apa Akadémia létrehozója ebben az előadásában a munkahelyen dolgozó – leendő – apákhoz szól: mesél a régi és a modern apaságról, hasonlóságokról és különbözőségekről. Beszél olyan kevésbé közismert tényekről, mint hogy a szülés körül nemcsak az édesanyák, hanem az édesapák is komoly hormonális, idegrendszeri és mentális változáson mennek keresztül. Rávilágít arra, hogy a férfiaknak, köztük az apáknak is törekedniük kell a munkájuk és a családi életük egyensúlyba hozására – és ez nem lehetetlen, de tanulni és gyakorolni kell, akárcsak magát az apaságot. Eloszlatja az olyan tévhiteket, mint hogy egy gyermeknek csak az édesanyjára van szüksége. Megnyugtatásul azt is elmondja, nem kell tökéletes apának lenni, csak „elég jó apának”. És milyen az elég jó apa? Olyan, aki jelen van: részese a családi életnek és a család „érzelmi háztartásának”.

Léder László előadását olyan vállalatoknak ajánljuk, amelyeknek fontos munkavállalóik jólléte, az esélyegyenlőség és cégük reputációja.
#apaság #munka-magánélet egyensúly #elég jó apa