Megtekintés
Megtekintés
Dr. Kürti Sándor

Dr. Kürti Sándor

Érdekel

A KÜRT Zrt. társalapítója, a felügyelőbizottságának elnöke. A számítógépes adatmentés kidolgozója, információbiztonsági szakértő, sikeres vállalatvezető.

Dr. Kürti Sándor vegyészmérnöki, folyamatszabályozási és rendszermérnöki diplomát, valamint műszaki doktori címet szerzett. Szakmai pályafutását projektvezetőként kezdte a Dunai Kőolajipari Vállalatnál. Hosszabb időt töltött a moszkvai Irányítási Problémák Intézetében, valamint az Egyesült Királyságban, a Honeywell-nél.

Nemzetközi elismertségű vállalkozását, a KÜRT-öt közösen alapította testvérével, Kürti Jánossal, akinek a „Mágneses adattárolók javítása” szabadalmára alapozva indult a KÜRT.

A világon elsőként, az „Adatmentés” rendszerének kidolgozásáért Kalmár László Díjat, Gábor Dénes Díjat és Széchenyi Díjat kapott. 2014-ben a KÜRT Hungarikum lett. A KÜRT Zrt. elnökeként 2005-ben az Év Üzletemberének választotta az Ernst & Young. 2005 óta Budapest XI. kerületének díszpolgára, 2007-ben az IVSZ Pro Informatika díjban részesítette.
Az Európai Unió Információbiztonsági Szakértői Szervezetének (ENISA) választott állandó szakértője (PSG).

Létrehozta a KÜRT Alapítványi Gimnáziumot (KAG) és a KÜRT Alapítványt, valamint a „Hátrányos Helyzetű Gyermekek Oktatásáért” Alapítványt (H2O Alapítvány) a Veszprémi (Pannon) Egyetemen. A Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány (DEA) egyik alapítója.

Kürti Sándor előadásai vállalati és intézményvezetőknek, munkatársaknak és csapatépítőknek, a társadalmi felelősségvállalás területén tevékenykedőknek egyaránt jelentős értékeket hordoznak. A legújabb vállalatépítési és vezetési elméletek felhasználásával, azokat személyes tapasztalataival ötvözve, számos sikeres döntésén keresztül világítja meg hallgatói számára saját döntéseik, pályájuk mérföldköveit, és egyben segít felfedni a sikerhez vezető megoldásokat.

A hazai kkv-k és családi vállalatok sajátos helyzete: sikerük kulcsa és buktatói
Hogyan lehet sikeres kkv-t, családi vállalkozást építeni és működtetni Magyarországon? Miért fontos a saját márkaépítés? Miért sikerül az egyiknek az, ami a másiknak nem? Hogyan kell megszervezni tevékenységünket ahhoz, hogy versenyképesek legyünk a jelenünkben működő információ alapú gazdaságokban és piacokon? Végig vezetve saját tapasztalatain és döntésein, feltárva azok hátterét és kulisszatitkait, Kürti Sándor ezekre a kulcsfontosságú kérdésekre segít megtalálni a választ. Ezek azok a válaszok, amelyek segítségével sikeres feltalálóvá, nemzetközi szinten jegyzett vállalat alapítójává és tulajdonos igazgatójává vált.

A „KÜRT- csoda”! Ismételhető vagy véletlen jelenség?
„A világ tele van ötletekkel, de az még semmi. Akkor valami, ha van egy csapatod, amely azt az ötletet előre nyomja, hogy megelőzzön ezer másik ugyanilyen ötletet – vallottam korábban is. Más, fontos alapigazságokat is szem előtt kell tartania annak a vállalatnak, amely helyesen, sikerének zálogát csapatának szakszerű felépítésében és a megfelelő célok kitűzésében látja. A hazai cégeket gyakorta kellene figyelmeztetni, hogy ’ne akarjuk a hármasugrásból csak a harmadikat megtanulni.’ Kürti Sándor ehhez az útkereséshez nyújt konkrét segítséget a legújabb szakmai elméletek, javaslatok és példák ismertetésével.

A világ legjobb egyetemeinek sztárprofesszorai és vezetési elméleteik Vezetési elmélet és gyakorlat – a siker kulcsa
Igaz, a magyarokat földönkívülieknek is nevezték, és azon az ominózus forgóajtón sokszor valóban mi jövünk ki először. Ám feleslegesen mégse gördítsünk magunk elé olyan akadályokat, amelyek könnyen ki is kerülhetők. Miért? Mert nem kell mindenáron feltalálni a spanyolviaszt, mert az behozhatatlan időveszteséggel jár, felesleges erőfeszítésekre kényszerít, és végül akármilyen tehetségesek vagyunk, nem valószínű, hogy mindig sikerrel járnánk. Mindez viszont azt eredményezi, hogy már a starthoz állás pillanatában versenyhátrányt szenvedünk. Hogyan tegyünk szert versenyhátrány helyett versenyelőnyre? A világ legjobb egyetemeinek sztárprofesszorai és vezetési elméleteik adják meg erre a választ. Ezt a tudást osztja meg Kürti Sándor meg a hazai piaci szereplők sajátosságaihoz igazodva.

A Balance Score Card (BSC) mint az egyik leghatékonyabb irányítási rendszer
A stratégiai tervezés és annak akciókra történő lebontása mára már kötelező feladatként írható elő azoknak, akik hosszabb távon stabilan sikeresek akarnak maradni. Vízió, ahhoz igazodó stratégia, négydimenziós célok és azok mérése, jelen, jövő, egyensúly, áttekinthetőség és mindez sok egyéb más kulcsfontosságú tényező mellett folyamatszemléletbe ágyazva, összehangolva az irányítási szintekkel. Kürti Sándor előadásában ezeket a mozaikokat rendezi szerves egésszé annak érdekében, hogy sikeres válasz születhessen a jelen piaci kihívásokra.

Nem könnyű az FBI-jal üzletelni…hihetetlen helyzetek, örök tanulságok
Kürti Sándor több évtizedes pályafutása alatt olyan abszurd helyzetek és kalandok részese volt, amelyekből sokat és gyorsan tanulhatott. Ezekből szeretne megosztani hallgatóságával jónéhányat, hogy profitálhassanak belőle, felkészülhessenek arra a helyzetre, amikor saját vállalatuk kerül váratlan körülmények közé.

Az üzleti célok és a társadalmi felelősség
A fejlett Európától leginkább a kultúránk választ el minket. Ebből adódóan a gazdaság szereplőinek az eredményes működés mellett, a kultúránk, és ezen belül a gazdasági kultúránk fejlesztése a legfontosabb feladata. Valamennyi piaci szereplő közvetlen érdeke, hogy a munkaerőpiacon olyan jelölteket találjon minél nagyobb számban, akik tehetséges és megbízható kollégaként képesek támogatni munkahelyüket a piaci versenyben, és közvetett érdeke az, hogy üzleti tevékenységét egy sikeres, megújulni képes társadalomban végezze.