Megtekintés
Megtekintés
Hankó Gergely

Hankó Gergely

Érdekel

Természetvédelmi mérnök, közgazdász; a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének ügyvezető igazgatója; a PET Kupa projektvezetője.

Hankó Gergely 16 éve dolgozik a környezetvédelem és a fenntarthatóság területén, a hazai média állandó szereplője, a TEDx Youth@Budapest és a TEDx Danubia (MüPa) 2018-as előadója.

2018 óta a zöldipar érdekképviselőjeként, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) ügyvezető igazgatójaként a magyar környezetvédelmi cégek és szervezetek lehetőségeit szélesíti, s igyekszik minél több nagyvállalatot megnyerni a kiterjesztett gyártói felelősség és a körforgásos gazdaság eszméinek. Ennek eredményeképpen tanácsadásuk egyre sikeresebb, lábnyomcsökkentés, felelősségvállalási projektek, mentorprogramok, termékportfoliók átvizsgálása és rendszerfolyamatok fenntarthatóbbá tétele miatt keresik elsősorban.

Országos szemléletformáló projektek megálmodója és megvalósítója, mindemellett az ISWA Nemzetközi Hulladékgazdálkodási Szövetség nemzeti tagozatának alelnöke, különböző nemzetközi projektekben (pl. Interreg TidyUp) környezetvédelmi szakértő, legfontosabb szakterülete a tiszai hulladékszennyezés felszámolása. Hankó Gergely a Tiszai Kerekasztalok alapítója, a PET Kupa projektvezetője.

Fenntarthatósági önkéntes projektjéért, a Gömörszőlősi Paraszt-wellnessért 2015-ben a Vidékfejlesztési Minisztérium Herman Ottó Innovátor Díjjal tüntette ki.

Hankó Gergely előadásai során "rendet tesz" a környezetvédelmi fogalmak között, bemutatja, hogy gazdaságilag miért éri meg "zöldnek" lenni, és a gyakorlatban hogyan működik egy zöld vállalat, és mindenki számára érthetően elmagyarázza, miért értékesek vizeink.

Bevezetés
A fenntarthatóság, a környezetvédelem és a hulladékgazdálkodás egymástól elválaszthatatlan fogalmak, és napjainkban egyre jobban látjuk jelentőségüket. Sokan mégsem tudják, pontosan mit is takarnak ezek a szavak. Hankó Gergely előadásai során – legyen szó a legkisebbnek szóló játékos formájú, a téma iránt érdeklődő felnőttek szóló ismeretterjesztő előadásról vagy tudományos igényű, adatokkal alátámasztott ismeretek bemutatásáról – ezekről esik szó, színes és érthető prezentációkkal, filmekkel illusztrálva az elmondottakat. Párbeszédre és kérdésekre törekszik az előadó.

GAZDASÁGILAG IS MEGÉRI "ZÖLDNEK" LENNI

Körforgásos gazdaság, fenntarthatóság
Régóta kongatjuk a (vész)harangot, de 2015 óta már a cégek, döntéshozók gazdaságilag is érdekeltek lettek abban, hogy komplexen, rendszerszemléletben vizsgálják folyamataikat, termékeiket, szolgáltatásaikat. Hankó Gergely előadása felöleli a globális kihívásokat (klímaváltozás, COVID-19, biodiverzitás-csökkenés) és az EU-s és globális keretrendszeren (EU Zöld Megállapodás, ENSZ Fenntarthatósági Célok, Párizsi Klímacsúcs) keresztül bemutatja a jó megoldásokat és gyakorlatokat, magyarországi helyzetelemzéssel és globális kitekintéssel segítve a résztvevők célkitűzéseit.
#globális kihívások  #klímaváltozás #COVID-19 #jó gyakorlatok

HOGY ÁLL MA MAGYARORSZÁGON A KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS A FENNTARTHATÓSÁG?

Zöld vállalat a gyakorlatban
A fenti témák rövid bevezetése után a környezettudatos és fenntartható gyakorlati megoldások kerülnek bemutatásra, ahol a dolgozók belső képzésétől kezdve a vállalati környezet kialakításán keresztül a fenntarthatósági stratégiai célok megvalósításáig, a legjobb gyakorlatok bemutatásáig terjed a spektrum. Mennyire vagyunk környezettudatosak? Milyenek a mai fogyasztók és munkavállalók? Hogy áll ma Magyarországon a környezetvédelem és a fenntarthatóság? Ezekre a kérdésekre kapunk választ Hankó Gergely előadása során.
#jó gyakorlatok #helyzetelemzés

VIZEINK ÉRTÉKE

„Testünk 50-70%-a víz”, „Bolygónk a sok vízfelület miatt kék bolygó”, „A víz az élet alapja”… – halljuk rendszeresen a víz fontosságát kiemelő címszavakat. Vizeink állapota mégsem kielégítő, sőt, hazánk határait évente több ezer tonna hulladék lépi át, elszennyezve folyóinkat és ártéri erdejeinket. Miért nem működik a hulladékgazdálkodás felvízi szomszédainknál? Mit tehetünk a szennyezések ellen? Hogy gazdálkodhatna Magyarország bölcsebben a vizekkel? Hogy lesz egy magyar folyótakarító kezdeményezésből nemzetközi jó gyakorlat? A vizek jó állapotának fontosságáról, a Tiszai PET Kupa történetéről és legfrissebb fejlesztéseiről szól Hankó Gergely ezen előadása és a a helyzetet illusztráló kisfilmek.
#tisztatisza #boldogbodrog #mit tehetünk? #PET Kupa