Megtekintés
Megtekintés
Erdei Zsolt Madár
Aktuális témák

Erdei Zsolt Madár

Érdekel

Világ- és Európa-bajnok bokszoló, példakép és sportiskola-alapító, a motiválás és a tehetségmenedzselés elhivatott szakembere.

Felnőtt pályafutását 1993-ban a 75 kg-os mezőnyben kezdte, ahol amatőrként 212 győzelmet aratott. Bronzérmes olimpikon, amatőr és profi világ- és Európa-bajnok. Profi pályafutását 2000-ben indította el az Universum Box-Promotion versenyzőjeként, ahol több mint öt évig volt a WBO félnehézsúlyú világbajnoka. Súlycsoportot váltott és a WBC cirkálósúlyú profi világbajnoki övét is megszerezte. Utolsó mérkőzését itthon vívta 2014-ben, ahol visszahódította a WBO Európa-bajnoki címét.

2017 áprilisában a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökének választották, azonban valódi helyét és küldetését továbbra is a ring közelében érezte, ezért 2020-ban újra váltott, és az általa alapított Madárfészek Akadémián a jövő bajnokait tanítja küzdeni a ringben és az életben egyaránt.

Erdei Zsolt Madár előadásaiban arra ad példákon és élettapasztalatain keresztül válaszokat, hogyan éljük meg élményeinket, lehetőségeinket úgy, hogy a maximumot hozzuk ki azokból magunk és mások számára egyaránt, hogyan építsünk stratégiát, és a változó körülmények között hogyan igazítsuk azokat, hogyan legyünk saját életünk bajnokai.

Mentális és fizikális felkészülés módszere a nagy megmérettetésekre
„Amikor bemegy az ember a szorítóba, az élet-halál harc” – így állt hozzá valamennyi megmérettetéshez Erdei Zsolt. Pályafutása során megtapasztalta azt, amikor profi mentális és fizikális felkészülés nélkül kellett teljesítenie, és azt is, amikor már ezek rendelkezésére álltak. Ebben az előadásban azokat a maga által kifejlesztett sikeres módszereket osztja meg hallgatóságával, amelyek képessé tették arra, hogy hosszabb távon a világ egyik legsikeresebb bokszolójává válhasson.

Stratégiaalkotás – a győzelem záloga
Az üzleti életben éppúgy, mint az egyéni és csapatsportokban a helyes stratégia megalkotása a győzelem záloga. Erdei Zsolt amatőr és profi bokszolói pályafutása során 237 győzelmet aratott, ami több mint 90%-os sikerességi mutatót jelent. Előadásában arra ad választ, hogyan volt képes ezt a kimagasló eredményt elérni: hogyan építette fel életstratégiáját, sportszakmai stratégiáját, és a kiemelkedően fontos meccsekre miért alkotott egyedi stratégiákat, azok végrehajtásában mi segítette, és milyen kihívásoknak kellett megfelelnie.

Váltás- / válságmenedzsment
"Van, akinek sikerül padlóról felállni és megnyeri a mérkőzést” – vallja Erdei Zsolt. És ez nem véletlenül van így, ez nem születési privilégium vagy hiátus. Azt a belső indíttatásból születő hitet fel kell építeni, meg kell teremteni, amely valamennyiünket képessé tesz erre az embert próbáló feladatra. Ezért keményen meg kell dolgozni, de a jó hír az, hogy ezt a képességet el lehet sajátítani. Ebben nyújt hathatós segítséget hiteles példáin keresztül Erdei Zsolt világhírű bokszoló.

Példaképek szerepe és működése a közösségekben
„Másokat is tudtam húzni” – fogalmazza meg tömören Erdei Zsolt azt a csodát, amely ilyen kiemelkedő színvonalon csak kevesek kiváltsága. Ezen készségekkel kell rendelkeznie annak, aki saját teljesítménye okán arra hív fel másokat, hogy hozzák ki tehetségükből és képességeikből a maximumot. Vallja, az idevezető útnak meg vannak a mérföldkövei. Belső és külső motiváció nélkül a rajtvonal elé sem szabad állni. Mert másként a sikertelenség vagy a középszerű teljesítmény kódolva van. Ahhoz, hogy nekikezdhessünk, és eredményesen cselekedhessünk céljaink elérése érdekében, először a mentális kereteket kell lefektetni. Ehhez elengedhetetlen saját magunk, valamint környezetünk alapos ismerete, és hozzá egy jó adag őszinteség. Erdei Zsolt ennek az útnak a bejárásához nyújt segítő kezet hiteles, saját sikerén alapuló példáján keresztül.

Mikor szükséges külső segítséget igénybe venni?
A legkiválóbbak, a legsikeresebb emberek, vállalatok és intézmények is kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor külső segítségre van szükségük ahhoz, hogy ne kelljen nagy veszteséget elszenvedniük és ne bukjanak el. Ehhez elengedhetetlen a bölcsesség és az alázat. Legyen az sportpszichológus vagy coach szolgáltatás, a kulcstényező a helyzet helyes felismerésében rejlik. Erdei Zsolt többszörös világbajnok saját amatőr és profi pályafutásának legmeghatározóbb, hasonló típusú helyzeteit és döntéseit osztja meg hallgatóságával.