Megtekintés
Megtekintés
Dóra Szilvia
Aktuális témák

Dóra Szilvia

Érdekel

Az érem mindkét oldalát megtapasztalta: miként motiválja és aktivizálja munkavállalóit sikeresen egy multinacionális cég az önkéntes feladatokra, és milyen sikereket, eredményeket, élményeket hoznak azok az önkéntes programok, amelyeket egy környezetvédő civil szervezet, a Tiszai PET Kupa kínál a környezetünk és a folyóink védelmében.

Dóra Szilvia közgazdász végzettséggel és jó pár év reklámügynökségi gyakorlattal a háta mögött talált rá az önkéntességre. A Raiffeisen Bank lakossági üzletágának médiakommunikációs szakembereként tapasztalta először, mit jelent a Mosoly Alapítvány - egy szociális témában, a gyermekek mentális egészségéért dolgozó civil szervezet - számára a bank támogatása. Ekkor lett ő is – életében először – önkéntes. Ez adta a motivációját ahhoz, hogy következő munkahelyét a civil oldalról válassza.

A Magyar Természetvédők Szövetségének kommunikációs vezetőjeként már az önkéntes programok szervezésébe is belelátott és ezzel párhuzamosan vált elhivatott környezetvédővé, a fenntartható életmód kommunikációs szakemberévé. Ott volt a Tiszai PET Kupa civil kezdeményezés folyómentő, hulladékgyűjtő versenyének első, maroknyi önkéntes csapatában, amiből néhány év alatt több szász fős önkéntes közösség formálódott.

Jelenleg független kommunikációs szakemberként dolgozik fenntarthatósági és környezetvédelmi témákon. Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézettel közös kommunikációs projektjeik célja, hogy minél több egészséges, hazai ökológiai gazdálkodásban termesztett áru kerüljön a hazai fogyasztók asztalára, a Tiszai PET Kupával pedig olyan vállalatoknak kínálnak közös programokat és csapatépítő tréningeket, akik többnyire a munkavállalók aktív bevonásával is részt vállalnak a folyómentő akciókban. Hazai és multinacionális vállalatokkal közös projektjeiben főként az egyéni és vállalati fenntarthatóság kérdése, a hulladékminimalizálás és újrahasznosítás, a természet védelme, erőforrásaink gondos, fenntartható használata és a környezetvédelmi szemléletformálás kapják a hangsúlyt.

Önkéntesség a személyes fejlődés és a vállalati reputáció érdekében
Mit jelent önkéntessé válni? Miért célravezető egy vállalatnak, ha önkéntes programokat kínál a munkavállalóinak? Milyen formában valósítható meg: a néhány órás programoktól a több napos csapatépítőkig… Mivel gazdagodhatnak felnőttek és akár az ő gyerekeik vagy az egész családjuk, ha önkéntessé válnak? Az önkéntesség növeli az önbecsülésünket. Ha igazán hozzánk passzoló helyen és időben válunk önkéntessé, akkor melegséggel, elégedettséggel tölt el bennünket. Valami olyanban veszünk részt, amibe szívünket-lelkünket könnyedén beletesszük, miközben egy jó ügyet szolgálunk. Még a legnehezebb és a legkeményebb munkát is könnyűnek érezhetjük, hiszen az aktuális életvitelünkhöz, szabadidőnkhöz és érzelmi elköteleződésünkhöz választottuk azt, amit a szívünk diktált. Miként hat az életünkre, hogyan tesz bennünket jobb emberré? Milyen önkéntes programokat kínáljon ma egy társadalmilag felelős vállalat a munkatársainak? Hogyan csinálják ezt az élen járó vállalatok? Hogyan lépjenek tovább azok az elkötelezett cégek, amelyeknél évtizedek óta megvan a hagyomány? Dóra Szilvia „gyakorló” önkéntesként, önkéntesek szervezőjeként, multinacionális cégeknél és nonprofit szervezetek kommunikációs vezetőjeként szerzett tapasztalatait és az általa megismert jó gyakorlatokat osztja meg hallgatóival.